Ned. Newfoundlander Club ( NNFC )

De Nederlandse Newfoundlander Club organiseert al meer dan 40 jaar waterwerk voor haar leden, dit om de aangeboren eigenschappen van de Newfoundlander te waarborgen. Van oorsprong hielpen ze o.a. de vissers met het binnen halen van de visnetten en bij het redden van drenkelingen. Daarnaast vinden de meeste Newfoundlanders het geweldig leuk om, samen met hun baasje, oefeningen in het water te mogen doen.

We leren ze o.a. om een drenkeling te redden uit het water of we leren ze bijv. een klein bootje, een surfplank / sub / funtube o.i.d. terug te brengen naar de kant.

We doen deze oefeningen vanaf de kant maar ook vanuit een boot waarbij de Newfoundlander een mooie krachtige sprong kan laten zien, op weg naar bijv. een drenkeling in het water. In sommige situaties wordt er dan ook nog een reddingsboei in het water gegooid. De Newfoundlander zal deze dan meenemen naar de drenkeling zodat een drenkeling zich daar aan kan vasthouden. Ook wordt er getraind om een bewusteloze drenkeling mee te nemen.

Wij trachten met de oefeningen zo veel mogelijk de realiteit na te bootsen zodat de aangeboren eigenschappen van het ras goed tot uiting komen. De honden zullen meer zelfverzekerd worden en de baas krijgt meer inzicht in het gedrag van zijn/haar hond.

De NNFC heeft ook een Waterwerk Demo Team en wordt gesponsord door Farmfood. Met de oranje polo’s zijn wij als groep goed zichtbaar op evenementen en als het weer wat frisser is, zijn wij met de zwarte jassen, voorzien van een duidelijk Farmfood logo op de achterzijde, als groep ook een eenheid. Het Demo Team geeft op diverse evenementen demo’s waterwerk om te laten zien wat waterwerk inhoudt maar ook hoe wij het de honden aanleren. Plezier staat voorop!

Naast de demo’s proberen wij soms ook andere rassen kennis te maken met het water, “watervreesvrij” maken, want wij merken dat veel honden toch wel wat angstig zijn zodra ze geen ondergrond meer voelen.


City: Nieuw Vennep